Lær mer om Full Contact Karate og se om det er riktig for deg på dette tidspunktet. Les vår anmeldelse om Full Contact Karate og nyt artikkelen.

Knockout Full Contact Karate er en svært bred definisjon som definerer en knockout som en seier og lett kontakt sparring der en knockout anses som en foul. Det brukes også til å definere ulike stiler og skoler i Karate som benytter full kontaktmetodikk i sin lære. Det finnes flere forskjellige formater for denne sporten. Hvert format har en annen historie og ble utviklet på forskjellige steder så vel som til forskjellige tider.

Noen av disse stilene ble uavhengig utviklet, men andre ble utviklet fra full kontaktsystemer, lyskontaktsystem eller en hybrid av begge. Det finnes ingen som styrer organisasjonen som organiserer og kontrollerer alle de forskjellige formatene som brukes. Reglene kan endres vesentlig mellom ikke bare uavhengige organisasjoner, men med forskjellige arrangører. Noen organisasjoner forblir lojale til et bestemt sett med regler. Noen går frem og tilbake mellom flere forskjellige regelformater.

Sport Injuries in Full Contact and Semi-Contact Karate –

Det har til og med vært tilfeller der turneringsreglene vilkårlig ville bytte midt i en konkurranse, og rett mellom runder i samme kamp. Full Kontakt Punkt Karate er en populær stil som brukes mye. Med denne stilen hvis du slår motstanderen ut du fortsatt vinne kampen, og du vil ikke bli diskvalifisert. Poeng er aggregert for rene treff til visse deler av motstanderne kroppen. Hvis det ikke er noen knockdown eller knockout, er kampen rent dømt av poeng akkumulert i løpet av kampen.

Verneutstyr for kampsport

Selv om Martial Arts Protective Gear er ofte slitt, alle slag og spark er full kontakt. Denne formen for kampsport praktiseres hovedsakelig i Nord-Amerika, men det praktiseres også i Europa bare sjeldnere. Taekwondo bruker også et lignende konkurranseformat. Taekwondo legger stor vekt på å sparke. American Full Contact Karate er en annen variant som ble brukt som startet på 1960- og 1970-tallet. Det lånte mye av metodikk og regler fra Western Boxing. Det er ingen runde pauser som tilbys med denne stilen i kampen.