Med lanseringen av den nyeste Karate Kid film, flere og flere voksne sliter med om de skal melde barna sine i en karate skole. Denne rapporten dekker bekymringene mødre og fedre kan oppleve når de registrerer barna sine i kampsport og dessuten de mange fordelene som små barn får ved å bli med i en kampsport dojo.

Med utgivelsen av den nye Karate Kid-filmen for et par uker siden, er mange nysgjerrige på om de skal registrere ungen sin i en kampsportklasse. Hvis du eller barnet ditt aldri har sluttet seg til en karateskole før, kan det være en vanskelig beslutning som kommer med mange spørsmål.

Oppholdstillatelser for barn som er født i Norge

Den største bekymringen blant de fleste foreldre er om barnet deres kommer til å være trygt når de øver med andre barn. Det er en veldig reell bekymring, fordi de fleste av kampsport innebærer noen kontakt med andre elever når praktisere selvforsvar teknikker, sparring, eller kaster. De fleste Senseis får imidlertid hjelp fra assistentinstruktører i barneklasser for å prøve å beskytte mot ulykker fra å skje. I tillegg håndhever mange skoler et minimumskrav til alder for sparring og andre teknikker som medfører kontakt blant elevene. Den beste veiledningen jeg kan gi deg, er å se barnet ditt ta minst en introduksjonsklasse før du blir med i en karate dojo. Det vil være mulig å fortelle med en gang om gutten eller jenta er rolig i dojo av hans eller hennes kroppsspråk når du samhandler med andre elever og instruktører. I de fleste områder er det mange skoler å velge mellom, så du vil sannsynligvis sjekke ut noen før du blir med på en skole.

Den nest største bekymringen blant de fleste foreldre er hvor mye forpliktelse karate leksjoner vil kreve av deres barn. Som med enhver sport eller forfølgelse, har barnet ditt en større grad av suksess når de deltar på hver klasse og bruker tid på å trene utenfor klassen. Basert på barnets atletiske evner, kan han eller hun kanskje gjøre det bra uten å trene hjemme hos deg, men den typiske kampsportartisten bruker mye tid hver dag på å honing sine ferdigheter. Når det er sagt, mange foreldre bekymrer barnets utdanning vil komme sekundært til kampsport, og deres barns karakterer vil begynne å skli. Likevel har mange dojos allerede en kontrakt på plass som sier at barn alltid holder et bestemt karakterpoeng gjennomsnitt hvis de ønsker å delta i undervisningsklasser.

Vanligvis, bonuser å sette din sønn eller datter i en karate klasse langt oppveier ulempene. Nesten alle lærere legger stor vekt på disiplin og respekt for autoritet, noe som kan være enormt verdsatte egenskaper for barna å lære i løpet av sin impresjonistiske barndom. I nesten alle dojos, barna blir lært at negative aktiviteter som hærverk og narkotikabruk ikke er tillatt, og vil til slutt resultere i å bli fjernet fra fremtidige klasser.

Sønnen min var ikke som de andre

Med et sted rundt 64% av amerikanske borgere overvektige, barn kan i stor nytte av å være aktiv i en sunn atletisk aktivitet som Karate eller Taekwondo. Nesten alle kampsport gir en betydelig mengde trening for sine medlemmer, og ved å lære barna gleden av fysisk aktivitet i ung alder, har de større mulighet for å utvikle seg til sunne voksne. Etter hvert som de forbedrer seg og kommer i sunnere form, er barn tilbøyelige til å se en topp i selvtillit, noe som kan utgjøre en enorm forskjell i andre områder av livet.

Absolutt den største fordelen med å registrere barnet ditt i karate er at hun eller han vil tilegne seg et nytt sett med ferdigheter som ble utformet for å hjelpe dem å beskytte seg selv hvis angrepet. Selv om kampene er sett ned på i de fleste kampsportskoler, er selvforsvarsteknikker en tradisjonell del av regimet. Instruktører prøver å trene elevene til å forsvare seg under forhold der de blir mobbet eller er i fysisk fare. Som forelder kan du sove bedre om natten i visshet om at barnet ditt ikke er forsvarsløst når det gjelder kidnappingsforsøk.

Etter å ha lest denne artikkelen, hvis du fortsatt er motvillig til å registrere barnet ditt på en karateskole, kan det være lurt å tenke på å ta en klasse med barnet ditt for å lindre frykt du måtte ha. Jeg tror du raskt vil oppdage at det er lite å være engstelig for.